Αληθινές ιστορίες

Εδώ μπορείτε να αναφέρεται αληθινές ιστορίες που στηρίζονται σε γεγονότα και αναμνήσεις.

2 σχόλια:

  1. Καλησπέρα σας,
    γράφω με αφορμή γεγονότα και καταστάσεις που μου έχει διηγηθεί ο παππούς μου, ο οποίος ήταν ασυρματιστής στο Θωρηκτό Αβέρωφ. Το όνομά του ήταν Γεώργιος Καρέλλης και υπηρέτησε την περίοδο 1911 – 1916. Σκεπτόμενος τις διάφορες αφηγήσεις του ένιωσα την ανάγκη να τις μοιραστώ για να προβάλλω τις υπηρεσίες και τις εμπειρίες του.
    Θυμάμαι ακόμα τις αφηγήσεις του παππού μου, τόσο ζωντανές και γλαφυρές. Σαν να τον ακούω πάλι. «Το βράδυ τις 23ης Οκτωβρίου εν έτη 1912, έλαβον μήνυμα εκ του πλοιάρχου ότι πήραμε την Μυτιλήνη. Ο “μπάρμπα-Γιώργης” τα κατάφερε και πάλι, διώξαμε μακριά τους Αγαρηνούς και πήραμε το νησί. Πάμε για την Χίο.
    Το μήνυμα έλεγε τα εξής: “Κατέλαβον νήσον Λέσβον. ΣΤΟΠ . Τέθηκεν έπαρχος εν τη νήσο. ΣΤΟΠ, Άγωμεν εις νήσον Χίον. ΣΤΟΠ.” Μου ζητήθηκε να διαβιβάσω το μήνυμα μέσω του τηλεγράφου σε όλας τας φρεγάτας και κανονιοβόλους καθώς επίσης και στο επιτελείον του στόλου.»
    Έκτος από τις αφηγήσεις, ο παππούς μου μου άφησε και αρκετά στοιχεία (έντυπα) πάνω από το θωρηκτό όπως τηλεγραφήματα, διαβιβαστήρια και το προσωπικό του ημερολόγιο. Συνεχίζω την έρευνα και θα σας ενημερώσω…

    Με εκτίμηση,
    Γεώργιος Καρέλλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γεια σου φίλε Γιώργο,
    Θα ήθελα να σε πληροφορήσω πως μετά από μελέτη της λίστας με τα ονόματα του πληρώματος του θωρηκτού για την περίοδο που αναφέρεις, δεν υπάρχει αντιστοιχία με το όνομα που παρέθεσες.
    Με φιλικούς χαιρετισμούς,
    Παντελής Βασιλειάδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή